Meslek Sahibi olmak

  • 8


Bir şehirde ne yapılabilir ki?

 Üniversite bittikten sonra iş hayatına atılmak insana her ne kadar cazip gelse de iş hayatına atıldıktan sonra durumun boyle olmadıgını anlayabiliyoruz. İş hayatına atılmak icin bir sürü yere cv verip mülakattan mülakata kosmak herhalde hepimizin en sevdigi seylerden biri olsa gerek. Tabii her hüsran olan mülakat sonrası sarf ettiğimiz bu işte torpil var.Benim gibi bir insana almayacaklar da kimi alacaklar sözünü de kendimden anımsıyor gibiyim.

 Gerci burada bir es vermek istiyorum..Torpil konusunda hala aynı şeyleri düşünüyorum :D Ta ki maaşım en az 20.000 TL olan bir iş yerine girip, üst düzey yönetici olana kadar bu böyle olacak biline!! :D

 Tabii zamanla insan anlıyor ki her ne kadar tehdit vari cümlelerde kursak,nasipten ötesi yok.( Bu da işin kendimizi kandırmaca boyutu :D )

 Neyse belki 20.000 TL ye üst düzey yönetici olamamisizdir ama bir işe belirli süreden sonra muhakkak girmişizdir :) İşimizle beraber hayatımızın bir anda nasıl da değiştiğini görebiliyoruz sanırım. Arkadaş grupları değişiyor, yeni bir yere gidiliyor.Farklı kültürler,farklı insanlar.. Farklı bir yaşam tarzı..

 Heyecan veriyor insana bunlar...Kendimizi bir anda dünyanın en akıllı en idealist insanı olarak görebiliyoruz..

İşimde başarılı olucam ve dünyayı etkim altına alıcam..

 Bu cümlemizde galiba 3.haftadan sonra aynı iş yerimizde bulunan arkadaşımızın bu akşam ne yapıyorsun.Dışarı çıkalım mı sözüyle beraber değişiyor..

 Galiba iş yerime alıştım ve burada mutlu olucam derken.....

 Planımız ne diye arkadaşına sorduğunuzu düşünün?

 Arkadaşınız ise;

 -Hasan abi,Cemal abi,Kazım usta,müdür Osman,çaycı Selim okey oynucaz. Sende gel biz yancı oluruz...

 sözünden sonra idealistliğinde bir yere kadar olduğunu görebiliyorsunuz..

 Anlaşıldığı üzere Kpss sonrası yeni iş hayatına atılan bir gencin hazin sonu muhakkak kahvehaneden geçer. Şimdiden yeni mezun olacak arkadaşlara oralet,batak,okey,tavla,çay nedir? lugatlarına eklemelerini tavsiye ediyorum.

 Tabii benim gibi kahvehane kültürünü ben istemem,giderim başka şeyler yapıcam derseniz,evde oturup bol bol ömrünüz boyunca izleyemediğiniz dizileri,filmleri bitirebileceğinizi söyleyebilirim..

 Not: Yaşanan tüm şeyler gerçek olup,kişiler tamamen,ben hariç hayal ürünüdür.

8 yorum:

  1. Bayan olunca iş biraz daha değişiyor kahvehane kültüründen çok ev hanımları gibi ya güne girersin, avon katologu bakarsın ortama uyarsın ya da benim gibi dizi filmlerin hepsini bitirir internete bağlanırsın:P En azından başlarda böyleydi.:)

    YanıtlaSil
  2. lkrjelkjtjr acaba benım sonumda mı böyle olacak :))

    YanıtlaSil
  3. @huyumkurusun
    hahaha demek ki kızlarında erkeklerden farkı yokmus.Benim düşündügüm seylerden biri de bu kızlar ne yapıyor acabaydı.Hadi biz erkekler kahvehanedeyiz vs vs?
    Demek ki evdelermis.Bugunden sonra bu konuyu düşünmek icin daha az vakit ayırıcam :P Bu arada gün olayı bile kahvehane kültüründen daha iyidir :D en azından pasta börek olayları.. :))

    @bayanmikrop
    Bayanları huyumkurusun özetlemiş bayanmikrop :D Şimdiden sende pasta,börek yapmasını öğrenmeye başlayabilirsin :D Her ay bir gündesin :D

    YanıtlaSil
  4. Beb okumadim. Is hayatina atildiktan sonra okuycam. :P saka saka. Okudum. Cok da teessuf ettim ilk cumlene 'bir sehirde ne yapilirmis' cixcix. Akm soylesilerine katil:))) tamam ciddi olayim. Olamiyorum:))) ben senin eski isinde goreve baslayayim da seneye bakalim tuuum o bos vakitlerimde dizi mi izlerim batak mi oynamayi ogrenirim:))

    YanıtlaSil
  5. @çitlembik
    İş hayatına atıldıgında bugünlerine cok arayacaksın haberin olsun :D Bende iş iş diyordum atandıktan sonra ne oldum delisi oldum.Hele birde buraya gelince depresyona girmemek icin hicbir nedenim kalmadi :D Ayrıca AKM söyleşilerinde ne yapıcam..tamam bir iki sefer olur ama sonrasında..Bu şehir ölü şehir..Bu şehir..ahh ahh
    Seni hemen benim eski kurumuma transfer edelim cidden.Oraya böyle gönüllü çalışmak isteyen kişilerin girmesi gerekli bence de :)) Bu arada işe girdiginde tekrar sorucam sana.Ne yapıyorsun diye!!! :D

    YanıtlaSil
  6. Gönüllü mü? Yooo dostum yooo, yanlış anlaşılma olmuş. Gönüllü değilim ben paramı isterim! (: eminim ki arayacağım bugünleri zira benim gibi tembel bi insan uyumayı muhtemelen çok özleyecek :) evet biraz ölü bi şehir ama olsun ben sakin yer aşığıyım zaten. Geçen geldim ama çok kalamadım malesef, bi sonraki sefer kahve içicez kesin ona göre. Aaaaa zaten koskoca burger kapanmış inanamadım. (facebooktaki teyzeler gibi yazdım resmen, annengile selamlar)

    YanıtlaSil
  7. @çitlembik
    Buraya geldin ve haber vermedin!! yazık cok yazık çitlembik...:( Aslına bakarsan geldigini tahmin ettim..Neyse bir daha ki sefere artık.Herhalde 1 yılı askın bu sözü soyluyoruz :D Mezun olacaksın yakında hahaha
    Burger kapandı evet..Belediye bir şeyler yapacakmıs oraya.Bende severdim orayı..Zaten bu belediyenin ne yaptıgını anlayamadim,sürekli bir seyler yapıyor :D
    Ayrıca hemen nasılda parasını istiyor :D :D hehehe Şaka bir yana bende olsam paramı isterdim.Aslında düşündüm de seni cidden benim eski kuruma alalım.En azından bu sehirde tanıdık olmasi guzel olur :D

    YanıtlaSil
  8. "Anlaşıldığı üzere Kpss sonrası yeni iş hayatına atılan bir gencin hazin sonu muhakkak kahvehaneden geçer. Şimdiden yeni mezun olacak arkadaşlara oralet,batak,okey,tavla,çay nedir? lugatlarına eklemelerini tavsiye ediyorum."

    Bölümüm kpsssiz de iş buluyor çok şükür. Onu dert etmiyorum da. Dikkat çekmediğim istediğim bir kalıp var üstteki paragrafta. Kelimeyi sen bul.

    "Kpss sonrası yeni iş hayatına atılan bir gencin hazin sonu "

    Bulduysan devam ediyorum, oralet içmeme rağmen bir Behzat Ç. fanı olarak, oralete inanıyorum. Tabii sen izlemediğin için, bilmiyorsun muhabbeti. :D

    O kahvehane kültürünü benimsemiş arkadaşlarından uzak dur, pes oynayan arkadaşlar bul, saatlerce turnuva yap. BENCE :D

    YanıtlaSil

Söz uçar yazı kalır...