Bir e-Protesto ( Hassasiyeti olan Bloggerları bu protestoya davet ediyorum)

  • 12


Malumunuz bugünlerde basınında sürekli gündeminde olan bir hakaret kampanyası vardır. Daha önceleri özgür platform olarak tanımladığımız Ekşi Sözlük bugünlerde özgürlüğünde dışına çıkarak bazı çevrelerin hakaret içerikleri yayımladığı bir alanı haline gelmiştir. Günlerdir süren uyarılara rağmen bu ifadeler site üzerinden kaldırılmamıştır..

Şunu söylemeliyim ki...

İfade özgürlüğü başka bir şeyken hakaret bambaşka bir şeydir. Ülkemizde +%90 olarak ifade edilen Müslüman toplumumun kutsal saydığı değerlere hakaret etmek kat'iyen kabul edilebilecek bir davranış değildir.

Bu yüzden Ekşi Sözlükteki bu tarzdaki yazıları kınıyor ve ekşi sözlük yönetimini protesto ediyorum..Ve acilen sayfadaki bu tarz entrylerin kaldırılmasını talep ediyorum..

Not:Bu kitlesek bir hareket degildir. Lakin hassasiyeti olan blogger arkadaşlarımı bu protestoya kulak vermeye davet ediyorum.
Etiket olarak protestoekşisözlük,protestoeksisozluk ve kınamaekşisözlük,kinamaeksisozluk entrylerini kullanmaya davet ediyorum.



12 yorum:

  1. Ya birkaç gündür duyuyorum ama açıp bakmadık nedir, ne değildir diye. Ergen akşam kesin anlatır :)

    YanıtlaSil
  2. Hangi ergen :) Bende yazılanları bugün okudum. Gerçekten haddi aşan yazılar yazılmış...

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim, hangi ergen olacak :)

    YanıtlaSil
  4. Homm doğruuuu :) mailine bakarsın bu arada ;)

    YanıtlaSil
  5. Bu kadarı da fazla......Saygısızlık, terbiyesizlik diz boyu...

    YanıtlaSil
  6. Hiç bir şeyi doğru algılayamadığımız gibi özgürlüğüde doğru algılayamıyoruz malesef

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    256. takipçiniz benim.
    Ben de ekşi sözlük yazarı'yım. Ancak o kadar tadı kaçtı ki artık, bırakın yazmayı, okumak için bile uğramıyorum. Küfür-hakaret, sınırı yok yani, akıl almaz şeyler yazılıyor. Bir bayan olarak çok rahatsız oluyorum. Normal başlıkların arasında belden aşağı başlıklar dikkat çekiyor, insan rahatsız oluyor. Öyle işte.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  8. e-protesto edeceğine ilgili metinleri kullanarak savcılıa suç duyurusunda bulunabilirsin. sözlük yöneticilerini kınamak yerine kendi elinden gelebilecek bir şeyi yapmalısın. ben bu işlerle uğraşmam ama yinede sözlüğü protesto ederim diyorsan ise adil davranman gerekir. sözlükte yazanları islam inacına sahip kişi kimliğinden çıkıp okuman gerekir ama bunu yapamadığını düşünüyorum çünkü aynı şekilde islam inancı dışında herhangi bir inanca sahip olanlara karşı yapılan hakaretleri görmemezlikten gelmişsin.

    YanıtlaSil
  9. Açıkcası suç duyurusu yapıp yapmamak benim elimde. Yapmışta olabilirim yapmamista. Bunu buradan ilan edecek değilim.

    İkinci kısma gelince yine aynı görüşte olmadıgımıı belirtmek isterim. Nedeni ise ben burada görüşlerimi belirtirken müslümanlıga yapılan bir hakarete hayır derken diger dinlere yapılan hakarete evet demiyorum. Benim yazdıgım hicbir cümlede bunu göremezsin. Ayrıca beni ilgilendiren bir kısım varken bundan rahatsızlık duymam cok normal. ve bununla ilgili takdir edersin ki istediğimi buradan yazıp çizmem hakkımdır. Durup dururken ekşisözlükte yapılan bütün hakaretleri ortaya çıkarıp tek tek hepsi adına kınama yayınlayamam veya dava açamam. Madem bu tarzda yorumlar var. Seni diğer dinler adına yapılan hakaretlere karşı dava açmaya davet ediyorum. Benim diğer dinler adına yapmadıgım şeyi sen kendin yap. Bizde sana destek olalım.

    YanıtlaSil
  10. ben rahatsiz olmuyorum sozlukte yazilanlardan cunku insanlar fikirlerini sozlukte paylasiyorlar ve her goruse sahip her inanca sahip bir suru farkli yorum ve yaklasim bulunuyor. tabi ki 3-5 adet densiz olmadigini inkar etmiyorum. 3-5 kendinizi bilmez kisinin yazdiklarini butun sozluge mal etmek yerine gerekli filtreleri kullanarak o densizlerin yazdiklarini gormuyorum ve sozlugu keyifle okuyorum. bahsettigim 3-5 kisi sadece bir goruse sahip kisiler degilller her gorusten her inanctan boyle sivrilmis tipler var zaten cok sicrayan oldugunda sozlukten ucuruluyor. sen ise pireye kizip yorgan yakmaya calisiyorsun.

    ps; senin bu konuda bir suc duyurusunda bulundugunu zannetmiyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili arkadaşım,senin benim blogumdaki yazıyı bastan sona okumadıgın cok acık belli.Ben blogdaki yazımda ekşisözlük kapansın.Ve ekşisözlük yönetimi adaletin verdiği en ağır cezayla cezalandırılsın demiyorum.Söylediklerim çok açık ve net. Ve tekrar söylüyorum.Eleştirmek baska şey küfür etmek bambaşka şey...Ayrıca internet özgürlüklerin sınırının olmadığı bir dünya değil. Gercek hayatta benim özgürlügüm nasıl ki başka birinin sınırına girdiğinde bitiyorsa internette de aynı şey gecerli. Yoksa bende bilirim blogumda sayıp sövmeyi. (ki bunu kendime yakıştırmam yapmamda)
    Ve son olarak madem bu tarz yazıları gördügünde filtreliyorsun,filtrelersin benim sayfamı da olur biter. Benim düşüncem bu.

    Suc duyurusu konusuna gelince hayatımda her attıgım adımı buradan lanse edecek degilim.Bunu daha önceden söylemiştim.

    YanıtlaSil

Söz uçar yazı kalır...