İspanya mucka

  • 3


Herkese tekrardan merhaba,

 Yoğun tempolu yaşam!,şan! şöhret! oldukça yıpratmıştı beni. Bende bu durumlardan biraz uzaklaşayım diye kırmızı kanepemi bir kenara bırakıp,kendimi ispanyaya attım. Elalemin puccası gider de biz niye gitmeyelim. Bizim ne eksiğimiz var.

 Her neyse kaptım eşi dostu (helenler,margaritalar,maria gonzalesler... ) gittik ilk etapta Madrid'e.Normalde böyle şeyleri anlatmayı sevmem ama madem laf lafı açtı. Neyse Madrid'de otelimize yerleştik. Baktım odada kırmızı kanepe yok. Hemen odama bir kırmızı kanepe istedim. Yatagımı odadan cıkarttım. Biliyorsunuz ki kırmızı kanepesiz yapamam. Sağ olsunlar hallettiler. Eşyalarımızı yerleştirdik falan derken attık kendimizi Madrid sokaklarına.

 Bildiğimiz Ankaranın olması gereken şehir hali. Adamlar şehri baştan sona yapmışlar. Sanırsın ki her noktasina bir sanatkar dokunmuş. Aklıma sık sık Ankara geldi ama bizim daha yol almamız gereken nokta var. Kafamı kurcalayan bu detaylardan sonra şehre daha farklı bir gözle bakayım dedim ve yemek konusuna döndüm.

 Bir şehir benim için (dikkat:benim için) bu kadar mı yoksun olur yemekten. Her şey mi domuz eti! Bir ülke yılda neden 1 milyar dolarını domuz etine harcar ki :p Hayalini kurdugumuz tapaslar vb. hepsi neredeyse domuz etinden. Yiyebileceğim bir şey yok. Deniz ürünleriyle de alakası olan bir tipte değilim. Bu arada ispanyada deniz ürünleri de epey bir fazla. Kalamarlar,midyeler,istakozlar vb. Tatlarıda güzel şimdi,haklarını yemeyeyim. Tabii kalamar vs derken öğünlerimizi bunlarla geçirdik.

 Yemek konusunu hallettikten sonra insanlarla haşır neşir olmak adına kilise kapısında birkaç ispanyol amcayla sohbet edeyim dedim. hola garcia hola garcia diye konuya girmek isterken baktım ki kapıda kimse yok. Kilise önlerine geçtim, şehrin genelinde amca,dede yok. sağıma bakıyorum soluma bakıyorum yok yok yok... Sanırsınız ki tüm ispanyol halkı, turistler geliyor dercesine tasını tarağı toplayıp kaçmış.Anlayacağınız bu noktada da elimiz boş döndük.

 Ehh ne yapalım.Elimizde kalan tek şey gece hayatı...

 Onu da buradan anlatacagımızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz :))

Tatilimizin Madrid ayağı 3 gün sonra bittiğinde Dorotea den ayrılmak çok zor oldu ama yine buluşmak üzere birbirimize söz verdik.

 Vee Barcelonaaa...

 Barcelona ayağını ise belki bir sonraki yazımda yazabilirim. +100 yoruma 1 barcelona gezisi :p 
Şimdilik hoşçakalın.

 Not: Az önce okudugunuz yazıda kişiler hariç her şey doğrudur.

3 yorum:

  1. öhö öhö gece hayatını anlatmıcaksanız niçin okuttunuz bize yazının yarısını :D

    YanıtlaSil
  2. Sen hala ispanyada mısın :D

    YanıtlaSil
  3. barcelona barcelona yahu onu anlat esas :)

    YanıtlaSil

Söz uçar yazı kalır...